В понеделник, в 10:00 часа футболистите на Черно море ще се съберат за първа тренировка за новата година под ръководството на Никола Спасов. В този ден играчите на „моряците” ще заложат на крос.

Единственото нови име на този етап ще бъде това на сърбина Стеван Никифорович. Той вече изкара пробен период в края на есенния полусезон с Черно море. Нападателят най-вероятно ще подпише договор с отбора на „моряците”.

От 7 до 23 януари пък футболистите ще се готвят във Варна. Лагер през този първи етап от подготовката не е предвиден. Предстоят контролни срещи с отборите на Черноморец, Светкавица и Добруджа. Тепърва ще се уточняват датите и местата на които ще се проведат въпросните мачове.

От 30 до 13 февруари Черно море е на лагер в турския курорт Анталия, като там са предвидени четири контролни срещи. Съперниците не са уточнени все още, като в понеделник ще има повече ясното относно това.

След завръщането си от Турция, възпитаниците на Никола Спасов ще играят последни две контролни срещи срещу Нафтекс и Невсебър, като последната ще бъде преди старта на пролетния полусезон.