Отборът на Черно море започна с победа в контролите. В първа проверка за сезона варненци се наложиха с 2:0 над Волов (Шумен), а двата гола бяха дело на бившия халф на ЦСКА Георги Илиев и Теодор Атанасов.

Двубоят се игра на стадион „Тича” пред сериозен зрителски интерес, а на трибуните бе и бившият български национален бранител Трифон Иванов.

Резултатът в срещата бе открит от Георги Илиев в 33-ата минута. Бившият халф на „армейците” получи пас от Александър Александров и след като напредна добре в наказателното поле не срещна трудности да преодолее стража на Волов за 1:0.

През второто полувреме тимът на домакините отново бе по-добрия на терена, въпреки редицата смени извършени в двата състава. Отборът на Волов не успя да създаде чисти голови положения пред вратата на варненци.

11 минути преди края на мача Теодор Атанасов се възползва прекрасно от центриране отдясно и с глава покачи на 2:0, с което оформи и крайния резултат в срещата. В мача участие взе и молдовският страж Евгений Хмарук, който преди време защитаваше и цветовете на ЦСКА.