Отборът на Черно море започна подготовката си за новия сезон в А група. Старши треньорът на тима Георги Иванов Гонзо изведе 19 футболисти на първо занимание, като 5 от тях са нови попълнения. Капитанът на тима Георги Илиев ще се присъедини към групата по-късно.

Новите лица на „Тича“ са – Кирил Котев, Тодор Паланков, Даниел Младенов, Стефан Станчев и Иван Коконов. В същото време наставникът на „моряците“ обяви, че към този момент клубът се е разделил с 11 играчи и на практика ще гради нов тим за следващия сезон.

На „Тича“ се очаква да пристигнат ляв бек, централен нападател, десен външен халф, както и опорен полузащитник.

Черно море ще изиграе пет контроли до началото на първенството. Отборът е на лагер в Банско от 16 юни до 5 юли. Там Черно море ще срещне Черноморец Бургас в Ракитово на 25 юни, после ще играе с Локомотив София в Банско на 29 юни. На 2 юли "моряците" се изправят срещу Пирин Гоце Делчев в Банско, а последната контрола е срещу домакините Банско на 5 юли.  Последната проверка преди старта на първенството е на 13 юли срещу Калиакра, когато ще бъде официално представен и отборът за новия сезон.