С двама нови в редиците си започна подготовката си за новата година Черно море. Бившите футболисти на Ботев Пд Георги Аврамов и Красимир Кръстев, които за последно играха съответно за Спартак Пд и Любимец ще останат на проби. В същото време от "Тича" се разделиха по взаимно съгласие със Здравко Лазаров и Мартин Керчев. Утре към Черно море ще се присъедини още един футболист на проби, а от понеделник се очакват двама, трима чужденци.

До края на седмицата към тима ще се присъединят Ели Маркес и Адемар Жуниор, които имат проблеми с билетите.

Варненци предвиждат 8 контроли по време на подготовката, като съперници са тимовете на Светкавица, Несебър, Добруджа, Черноморец Бч, Дунарея, Фарул и Стяуа и евентуално Астра Плоещ.

От понеделник Черно море се качва на двуседмичен лагер в курорта „св. Константин и Елена”


Междувременно минути преди футболистите да се отправят с автобуса към стадиона под Аспаруховия мост, където да проведат първото си занимание, капитанът Георги Илиев получи като подарък от феновете икона за спечеленото първо място в анкетата за футболист на Черно море за изминалата година.

Предвидените контролни срещи са следните:

27 януари: Светкавица, като мачът ще се играе в Търговище

30 януари: Дунарея в Албена

6 февруари: Несебър в Несебър

17 февруари: Добруджа в Добрич

20 февруари: Черноморец Балчик в Албена

По време на подготовката си Черно море планира да изиграе три контроли с румънски отбори – за 3 февруари се преговаря с Астра Плоещ, на 10 февруари е мачът с Фарул и на 13 със Стяуа.