Черно море успя да преодолее Пирин Благоевград с минималното 1:0 като домакин в среща от 16-я кръг на А група. В голмайстор за моряците се превърна Миро Манолов, който реализира единственото попадение в срещата в 77-та минута. На 1-ви март, ден, в който страната ни чества идването на пролетта и по традиция се разменят мартеници, възпитаниците на Никола Спасов взеха първа победа след подновяването на първенството.

Срещата започна вихрено, като още в първата минута домакините можеха да отбележат, след като Александър Александров засече центрирана топка с глава, но не успя да открие резултата.

Първото полувреме премина под диктовката на Черно море, но въпреки това „моряците” не съумяха да преодолеят стража на Пирин.

След почивката двата отбора показаха, че нямат намерение да завършат при този резултат, но първи до гола стигнаха домакините от Варна. В 77-та минута Станислав Стоянов центрира в наказателното поле на Пирин и Миро Манолов простреля Чавдаров, за да донесе успяха на тима си.

Така преди да се изиграят всички срещи от кръга, Черно море заема 8-о място с 23 точки, докато Пирин е 6-ти с една повече от своя съперник.