Отборът на Черно море постигна историческа победа с 2:0 при визитата си на Локомотив Пловдив на стадиона в парк „Лаута“. Успехът е първи за "моряците" над Локомотив в Пловдив.

Двубоят се игра пред празни трибуни заради наказание на домакините, а головете в мача бяха дело на Димо Атанасов и вратаря Кирил Акалски, който си реализира автогол. Двата тима заемат последните две места в първата седмица на шампионата. Черно море е шести с актив от 54 точки, докато „смърфовете“.

Мачът на стадион „Локомотив“ започна по-добре за гостите, които още в 11-ата минута успяха да вземат преднина в резултата. След няколко добри атаки за „моряците“, гостите съумяха да вкарат топката във вратата на „смърфовете“ чрез Димо Атанасов. Той бе точен с глава след прекрасно центриране на Александър Александров отдясно.

Веднага след гола, Бакари също имаше добра възможност, но този път Акалски надделя. Постепенно домакините изравниха играта и нас вой ред създадоха няколко положения пред вратата на гостите, но без особен успех.

През втората част „черно-белите“ видимо вдигнаха оборотите и успяха да упражнят лек натиск. Йордан Тодоров и Мартин Камбуров имаха отлични шансове, но пропуснаха от удобни позиции.

В даденото от Таско Тасков 5-минути продължение, Черно море съумя да реализира втори гол, с който да реши всичко в срещата. Бакари излезе на удобна позиция в наказателното поле, стреля технично, но топката срещна страничния стълб. След рикошета обаче, коженото кълбо се отби в крака на вратаря Акалски и влетя в мрежата за 2:0.