Отборът на Черно море сътвори зрелищен мач на своя стадион Тича, след като победи с 5:1 Пирин Гоце Делчев в мач от 24-я кръг на А група.

Двубоят се игра при крайно неблагоприятни метеорологични условия, под жаркото слънце в морската ни столица, а феновете, които бяха решили да прекарат следобеда си на стадиона станаха свидетели на уникална глупост, сътворена от стража на гостите Абди Абдиков, който в 29-ата минута удари своя съотборник Атанас Фиданин, а главният рефер му вдигна директен червен картон.

В първите 10-тина минути Черно море владееше повече топката, но така и не се стигаше до чисти положения. Постепенно „моряците“ поеха инициативата в свои ръце, като в 17-ата минута възпитаниците на Георги Иванов излязоха напред в резултата. Симеон Райков направи хубав пробив по левия фланг, центрира, а бранител на неврокопчани изчисти зле. Към топката се впуснаха Абди Абдиков и Георги Божилов, като футболистът на Черно море се оказа най-съобразителен и успя да се разпише за 1:0.

В 20-ата минута Райков тръгна на скорост, преодоля защитник, напредна още и стреля извън наказателното поле, но над напречната греда.

Малко след тази ситуация играта бе спряна за кратко, заради горещото време. Футболистите на двата отбора взеха глътка вода, а веднага след това се случи една от най-нелепите ситуации в срещата. Пирин остана с човек по-малко, тъй като Абди Абдиков удари без топка собствения си съотборник Атанас Фиданин пред очите на главния рефер Димитър Андреев и получи директен червен картон. Така в тази 29-ата минута Панайотов напусна игра, а на негово място се появи Юсев.

В 39-ата минута играчите на Гонзо отново ликуваха. Идалго напредна отдясно в опразнената зона на Пирин, имаше време да се огледа и прати топката назад към точката на дузпата, където Георги Илиев технично по земя я вкара в долния десен ъгъл за 2-0. При този резултат двата тима се оттеглиха на почивката.

Вторите 45 минути започнаха с подчертан натиск на домакините. С хубави изяви се отчетоха, за пореден път в тази среща, Георги Илиев, Георги Божилов, както и бившият играч на Левски Симеон Райков, които можеха още в тези първи минути на втората част да убият окончателно интригата в мача.

Постепенно Черно море започна да се забавлява на терена, а целокупните усилия на „моряците“ дадоха резултат в 70-ата минута. Тогава отново Райков бе в основата на ситуацията, при която домакините поведоха с 3:0. Чудесно извеждащо подаване на Райков към Инкакнго,  който напредна отдясно в наказателното поле и стреля в долния десен ъгъл на вратата на Юсев като направи резултата класически и записа първи гол в сметката си за Черно море.

В 75-ата минута, Райков ознаменува доброто си представяне в мача с гол – 4:0, а десет минути след това, в 85-ата, комбинация между Божилов, Инкакнго и Капитанов, донесе петия гол за домакините в мача. Капитанов покачи на 5:0.

Крайното 5:1 бе оформено е 88-ата минута. Тогава Петров попречи на Китанов да изчисти една топка, подложи крак, след което я довкара.

След този успех Черно море е 11-ти с 24 точки, докато Пирин е позиция напред с 27.