Както е известно българският представител в Интертото Черно море ще се изправи във втория кръг на турнира победителя от срещата между кипърския Етникос Ахна и Македония Гьорче Петров.

Представяме Ви накратко някои по-интересни факти свързани с македонския тим:

С 64 точки, „лъвовете” (така наричат футболистите на Македония Гьорче Петров) завършват на 3-о място в Първа лига на Македония след шампиона Победа и сребърния медалист Работнички. Тимът записа 18 победи, 10 равни и 5 загуби.

Треньор на отбора е Радмило Иванчевич, а президент Йовица Николовски. В тима се подвизават 5-има чужденци: 2 албанци и 3-има сърби.

Безспорно най-класният футболист на Гьорче Петров е албанецът Артим Положани, който е натурализиран и играе в представителния тим на Македония. Той записа едно полувреме при загубата на Македония с 1-2 в квалификацията с Израел. Другото интересно име е това на Владан Милосавлевич. Той е бивш футболист на Черно море. Сърбинът игра за настоящия си тим срещу Локомотив Сф в УЕФА миналата година.

Най-големият успех на ФК Македония (Гьорче Петров) е достигането на ІІ-и кръг в турнира Интертото през 98-а година, когато отстрани Олимпия (Любляна). През миналата година са отстранени от Локомотив Сф в квалификацията за влизане в турнира за купата на УЕФА.

На 23-и и 30 юни са срещите на Македония Гьорче Петров в Интертото с четвъртия в първенството на Кипър Етникос Ахна, като в първия двубой македонците гостуват. Черно море ще се изправи срещу крайния победител в тези мачове на 7-и и 14-и юли. Ако преодолее съперника си варненския тим ще мери сили със Сампдория.