Черно море продължава серията си от поредни мачове без загуба на стадион „Тича”. „Моряците” измъкнаха равенство 1:1 от Пирин по изключително драматичен начин, след като изоставаха в две трети от срещата, с попадение в предпоследната минута на продължението. Така варненци се в страхотна домакинска серия, макар да заемат само седмо място в класирането със своите 40 точки. Пирин е с три по-малко също на комфортната девета позиция.

Малко фенове успяха да се измъкнат в ранния делничен следобед, за да наблюдават интересния и двуостър двубой във Варна. Двата състава показаха атакуващ футбол, и имаше достатъчно положения пред вратите на Пиргов и Макенджиев, въпреки че само две от тях се материализираха в голове.

Черно море започна срещата много устремно, и набързо създаде много работа на Благой Макенджиев, който изби на няколко пъти топката след удари на Адемар и Ели Маркес. 20-тина минути бяха нужни на Пирин да се съвземе малко на варненски терен, и веднага след това гостите започнаха да поглеждат смело към рамката на Илко Пиргов. Още една от първите ситуации пред стража се оказа и дузпа, след като Пиргов се хвърли в краката на Дани Младенов и младият рефер Ивайло Бозев напълно правилно посочи бялата точка. Зоран Златковски реализира наказателния удар и така изведе благоевградчани напред в 30-та минута. В случая Пиргов не получи жълт картон, но такъв му бе вдигнат малко по-късно, след като вратарят тотално си изпусна нервите от сравнително безобиден фаул срещу негов съотборник.

На почивката на терена се появи Йордан Юруков, и както в последните двубои на „моряците”, присъствието му моментално се усети, след като именно той се нагърби с изпълнението на повечето статични положения. По-голяма част от ситуациите пред вратата на Макенджиев идваха точно след центрирания в пеналта, а много активен там бе Георги Божилов.

През второто полувреме Пирин заложи на контраатаката, и дълго време се отбраняваше много успешно. Дани Младенов имаше възможност да накаже тръгналите напред играчи на Черно море, но пропиля леко няколко ситуации. От другата страна натискът се засилваше с всяка минута, но редовните 90 не стигнаха за изравняване. До такова обаче се стигна все пак в третата минута от продължението, когато усилията на Божилов се увенчаха с успех. След центриране в наказателното поле на Пирин, топката първо бе отклонена от Тодор Колев, след това се отби в гърба на Дяков, и Божилов успя да играе с нея и да я прати от два-три метра в мрежата за крайното 1:1.