Футболистите на “Черно море” направиха тренировка на “Тича” независимо от дългото пътуване и късното пристигане на тима във Варна. Момчетата на Георги Иванов победиха в неделя “Локомотив” (Пд) в Града на тепетата и вече мислят за успех срещу “Левски” в последното си домакинство за сезона в А група. Заниманието на “Тича” беше възстановително за участвалите в мача със “смърфовете” снощи и редовно за всички останали. В тима има болежки, но щабът се надява всички да са на линия за дербито. “Сините” гостуват в сряда, като двубоя от 38-ия кръг на А група е от 18 ч. вдругиден. Ивайло Стоянов – Сватбата получи наряд за двубоя. Негови помощници ще са Крум Стоилов и Николай Стайков. За четвърти арбитър бе избран Мартин Димитров. Събитията зад двете врати ще следят Станислав Тодоров и Владимир Вълков. Тревожното е, че Сватбата ръководи Черно море – Левски през миналия сезон. Веднага след двубоя той бе наказан с лишаване от съдийски права за незадоволително представяне. Мачът приключи 1:1, а домакините имаха сериозни претенции към отсъжданията на рефера и подадоха жалба, като най-фрапиращ беше голът на “сините” за ремито – от явна засада.

Според Георги Иванов, “моряците” имат добър изграден отбор и варненци ще играят и в следващото първенство важна роля в “А” група. Те мислят само за победа във всеки мач.

“Черно море има добър изграден тим. Дано следващият треньор продължи започнатото. Не мога да коментирам кой ще остава и щой ще си отива, но с няколко нови попълнения, догодина отборът ще играе основна роля в първенството. Винаги трябва да се стараеш за победа дори на тренировка, има натрупана умора, но ще играем винаги за победа. И без мен Черно море ще продължи да е фактор, сигурен съм в това”, изтъкна той след победата с 2:0 над “Локо” (Пд).