Черно море победи Литекс с минималното 1:0 в среща от 28-я кръг на първенството, играна пред около 2900 зрители на ст.”Тича” във Варна. Домакините се справиха със солидния съперник, въпреки сериозните кадрови проблеми, които измъчваха тима и липсата на шест основни футболисти.

След вихрено начало, Черно море можеше да поведе още в 6-та минута, но след удар на Косьо Мирчев топката рикошира в десния страничен стълб. Все пак домакините, които бяха по-настоятелни, стигнаха до гол в мрежата на Тодоров, който стана факт в 34-та минута. Тогава Жеков бе намерен в добра позиция и сам срещу вратаря от 11 метра го разстреля за 1:0. До края на полувремето вратарят на гостите Тодоров трябваше на два пъти да се справя с удари на Мирчев и Андонов.

Гостите от Литекс имаха своите шансове през втората част, но Илчев на два пъти вещо се справи с ударите с глава на Крум Бибишков.

Моряците играха по-прибрано в своята половина, като разчитаха на контраатаки. Те обаче не успяха да се възползват от тях, като с пропуски за домакините се отличиха Жеков, Мирчев и Величков.