Черно море постигна една рутинна победа с 1:0 при домакинството си на Академик София от третия кръг на А група.

Домакините започнаха да търсят гола още от първата минута и имаха надмощие. В 9-та Адемар бе изведен добре от ляво в наказателното поле, след което прехвърли вратаря Михайлов, но Николов изчисти от гол линията. Последваха две добри ситуации за Дончо Атанасов, но той пропусна.

В 33-та минута Йордан Юруков стреля опасно от фаул, но топката мина на сантиметри от левия стълб на Михайлов.

Все пак логичното се случи в 36-та минута, когато Дани Георгиев подаде към Дончо Атанасов, който центрира в наказателното поле на Академик, но топката бе избита и попадна на волето на Йордан Юруков, който от границата на наказателното поле на гостите разстреля Михайлов пращайки кълбото в горния ляв ъгъл.

Преимуществото за Черно море продължи и в 42-та минута Адемар подаде към Георги Божилов, а той отклони с глава към връхлитащия на скорост Дани Георгиев, но защитник сложи крак на пътя на топката след удара на последния и тя излезе в корнер.

През второто полувреме футболистите на Черно море имаха предимство, но така и не успяха да го материализират, тъй като бяха направени куп пропуски.

В 55-та минута Дани Георгиев открадна с глава една топка и излезе фронтално сам срещу вратаря Емил Михайлов, стреля технично, топката рикошира в крака на стража, след което от гол линията бе изчистена от Мартин Сечков.

Официален дебют на стадион „Тича” за Черно море направи Марио Жардел, който се появи в игра в 64-та минута на мястото на Георги Божилов.

До края на мача бразилецът имаше няколко възможности да вкара, но пропусна.

Георги Илиев се завърна в игра след дълго отсъствие, като се появи на мястото на Даниел Георгиев в 77-та минута.

До края на мача „моряците” направиха нови пропуски.

Черно море вече има актив от 6 точки и се намира на трето място, а Академик София е на четиринадесета позиция с 1 точка.