Черно море почти сигурно ще се раздели с нападателя Георги Какалов след края на есенния полусезон.

Поредна индикация за това евентуално решение е фактът, че бившият футболист на Ботев Пловдив дори не попадна в групата за важния мач с ЦСКА.

Какалов е преотстъпен от Динамо Минск на моряците, но ръководството на варненския клуб почти сигурно няма да поднови договора, който изтича тази година.

Очакванията към Георги Какалов бяха много големи, но той не показа формата, която демонстрираше, когато се подвизаваше най-вече с екипа на канарчетата.

Междувременно Здравко Лазаров ще поднови тренировки с Черно море още от утре. Ръководството на клуба бе освободило играча за няколко дни, за да уреди проблемите, които имаше с бившия си тим Ерчиешспор.

Крилото имаше дълг към турците в размер на 300 000 евро, но благодарение на усилията на ръководството на Черно море, дългът падна до 100 000. Дори Лазаров сега има възможност да обжалва и тази санкция, от която се очаква да се възползва.

Една от причините, че Здравко Лазаров не успя да разкрие истинския си потенциал с екипа на моряците е чисто психологическа – заради проблемите, които имаше с Ерчиеш.

Според сигурни източници, в лагера на Черно море не са загубили доверието си към нападателя, както и очаквания си към него през пролетта да помогне с опита си за възходящо представяне.