Черно море се раздели по взаимно съгласие освен с бразилеца Ели Маркес, който премина в кипърския АЕЛ, също и с Владко Костадинов. Последният е юноша на клуба. Като основна причина за раздялата в официалния сайт на клуба се изтъква следният факт: „За да им дадат възможност да играят редовно в други отбори”.

Треньорският щаб начело със Стефан Генов ще вземе разширена група от 30 футболисти на лагера в Анталия, от които ще определи състава за пролетния полусезон в А ПФГ.

„Моряците” ще се готвят в Анталия от 2-и до 16-и февруари, където ще изиграят и 5 контроли. На 1-ата тренировка за годината, на 10 януари ще пристигнат няколко играча на проби, като селекцията ще продължи в движение. Първата проверка от зимната подготовка на Черно море остава на 25 януари срещу Светкавица. На 28-и моряците ще срещнат Несебър в Обзор, а заради отказ на Черноморец Бургас на 31-и януари съперник на варненци ще бъде Черноморец Поморие, съобщава се още в официалния сайт на клуба.

Последната контрола на Черно море преди възобновяването на шампионата ще бъде на 18 февруари срещу Черноморец Балчик, в курортния комплекс Албена.