Черно море има кадрови проблеми преди гостуването на Локомотив в Пловдив. Петьо Костадинов остава във Варна заради болки в глезена. Португалецът Диаш също не попадна в групата за мача заради контузия, която го вади от терена до края на сезона. В разширения състав не е нападателят Масена Моке, чиято санкция, да се готви сам с кондиционния специалист, продължава.

На последната пресконференция във Варна на Ясен Петров преди двубоя, треньорът заяви, че очаква да се получи открит и хубав мач:

“Очаква ни поредно гостуване, този път на Локомотив Пловдив. Ще търсим победата на Лаута. Изгледах мача за Купата на България между Левски и Локомотив Пловдив. Видя се, че Левски е най-стойностният тим в първенството ни. Създаде доста голови положения. Домакините също показаха добри неща с играта си в халфовата линия и нападение. Надявам се утре да се получи един добър отворен двубой”, коментира наставникът Ясен Петров.

Групата на Черно море за мача с Локомотив Пловдив:

Колев, Илчев, Джоров, Томаш, Александров, Бачев, Стоянов, Христов, Паланков, Мирчев, Андонов, Да Силва, Владимиров, Жеков, Д. Георгиев, Милошевич, Величков, Димов, Вл. Костадинов.