Черно море би мъчно Ботев Враца с 1:0 в последния мач от 18-я кръг на А група. Победата не промени абсолютно нищо в класирането на „моряците“, които останаха на осмо място във временното класиране. Ботев остана точно над чертата на изпадащите след този кръг, разминат от Берое.

Двубоят на стадион „Тича“ премина доста трудно, на тежкия терен, и двата отбора не успяха да създадат много чисти голови ситуации. Ботев също имаше своите шансове да стигне дори до победа в срещата, но липсата на концентрация в завършващата фаза определено се отрази и в двата отбора.

Черно море показа малко повече класа в случая, и настоятелността на капитана Георги Илиев успя да добута варненци до успеха. Именно Илиев реализира единственото попадение в мача, паднало след добро взаимодействие между няколко играчи на домакините.

Ботев бе по-активен през първото полувреме, когато имаше и своите шансове, но след почивката определено се позатвори, макар че опита няколко контраатаки.

След като пропиля нови 2-3 ситуации, Черно море все пак проби Цветковски. Това стана след пробив на Сашо Александров отдясно, той центрира в наказателното поле, Божилов игра с глава, топката попадна в Дончо Атанасов, който пробва да шутира, но се получи асистенция за Георги Илиев, който бе на чиста позиция и вкара за 1:0.

Фернандес и Илиев до края отново опитаха да преодолеят стража на Ботев, но нямаха късмет. Ботев от другата страна опита масиран натиск в заключителните десетина минути, но така и нямаше удар във вратата, който да притесни Денчев.