Черно море разочарова феновете си, като загуби у дома си от Марек с 0:1 в мач от 4-я кръг на А група. Единственото попадение на стадион „Тича“ бе дело на Димитър Петков още в 3-ата минута на мача. По този начин дупничани взеха трите точки и зарадваха малката агитка от около 35 души, която бе дошла да ги подкрепи в морската ни столица.

Същевременно „моряците“ поднесоха ново разочарование на феновете си, които не останаха равнодушни към случващото се. Викове „оставка“ огласиха „Тича“ още в началото на второто полувреме. Всичко това дойде като следствие на неособено идейната игра на тима.

Припомняме, че варненци нямат победа от началото на шампионата. В първия кръг съставът на Александър Станков направи 1:1 с Берое, след това записа нулево равенство с Лудогорец, а в предишния кръг загуби от Ботев с 1:2.

Домакините от Черно море започнаха мача по доста колеблив начин, а това се отрази и на резултата. Още в 3-ата минута след първото си навлизане в половината на „моряците“, гостите, които бяха доста по-активни през първата част, поведоха в резултата. Димитър Петков се разписа с глава, след центриране на Милен Василев – 1:0. След попадението обаче Петков се контузи и се наложи да бъде принудително заменен от Марио Близнаков.

В 15-ата минута варненци опитаха заучено положение от фаул. Триходова комбинация между Симеон Райков, Георги Божилов и Мишо Венков завърши с удар на последния, но в аут.

В 22-ата минута Милен Василев пробва удар от около 27-ата минута, но над напречната греда. Само минута след това Божилов пробва техничен фалцов удар с десния крак, от границата на наказателното поле, но топката мина покрай левия стълб на вратата на Марек.

В 39-ата минута домакините изпълниха фаул. Симеон Райков се нае с изпълнението, като опита директен обстрел, но ударът му срещна стената.

В даденото от съдията 3-минутно продължение появилият се като резерва Марио Близнаков шутира, а топката мина на педя разстояние от левия стълб на Георги Китанов. Преди това обаче стражът на „моряците“ се бе намесил и последва корнер, от който не произлезе нищо.

Неубедителната игра на „моряците“ през на първата част изнерви феновете на тима. В началото на вторите 45 минути голяма група фенове се премести зад скамейката на домакините и започнаха скандирания „оставка“. Трима полицаи се наеха с охраната на привържениците, с цел да не се стигне до ексцесии.

В 48-ата минута дойде и едно по-опасно положение, създадено от домакините. Михаил Венков проби и центрира към Матиа Курьор, който от въздуха стреля с десния крак, но Емил Михайлов изби.

В 68-ата минута Бакари намери една топка от въздуха и стреля от 14-15 метра. Имаше съприкосновение с противников играч, в резултат на което влезлият преди минути Бакари пожела смяна. В 71-ата минута рокадата бе извършена, а на терена се появи Димо Атанасов.

Принудителна смяна имаше и в редиците на дупничани, Марио Близнаков се травмира и се наложи да бъде заменен от Кристиян Петков.

В самия край на двубоя Марек можеше да вкара и втори гол. Кристиян Петков напредна сам от ляво, шутира, но Китанов избив корнер с върха на пръстите си, след плонж. Малко след това Георги Божилов можеше да изравни, но ударът му бе изчистен от Николай Николов.

Черно море завърши мача в намален състав, след като Стенио се травмира и напусна терена в последните минути.

В класирането Черно море е последен с 2 точки актива си. Марек е 4-и с 6 пункта.