Отборът на Черно море победи с 2:0 Калиакра в контролна среща, очертала се и като официално представяне на тима за новия сезон. Пред феновете на „Тича“ излязоха и новите попълнения на „моряците“ Кирил Котев, Мишо Веков, Стефан Станчев, Тодор Паланков, Дани Младенов, Иван Коконов, Бакари, Дани Георгиев, както и Стенли Окоро, и Цион Цемах, чието бъдеще вероятно ще стане ясно след мача.

Появата на терена на наставника на отбора от морската ни столица Георги Иванов – Гонзо породи бурни аплодисменти от страна феновете на варненци, които го приветстваха.

Контролата започна добре за „моряците“, които имаха подчертано надмощие в първите 45 минути. Чудесни впечатления с изявите си на терена оставиха Стенли Окоро, както и Мишо Венков, който демонстрира добро движение по терена и хубави включвания в предни позиции.

Момчетата на Георги Иванов поведоха рано-рано в резултата. Още в 3-ата минута Мишо Венков центрира от левия фланг и нигериецът Стенли Окоро проби, засече топката и с крак я прати в мрежата за 1:0.

В 16-ата минута отново Окоро бе в центъра на събитията. Той проби през центъра и стреля от дъгата на наказателното поле, но топката срещна лявата греда. В 32-ата минута хубава триходова комбинация между Венков, Илиев и Окоро завърши с удар на последния, който обаче бе неточен. В самия край на полувремето един от най-атрактивните на терена, Стенли Окоро, намери по чудесен начин Симеон Райков, на границата на наказателното поле, но ударът на крилото мина в страни.

В началото на втората част Гонзо замени намиращия се проби Окоро с конкурента му за поста десен външен халф Цемах, а неговото първо докосване до топката доведе до отличен пас към Бакари. В последния момент обаче топката бе избита. Последваха нови добри изяви на Цемах, а в 58-ата минута Бакари се освободи на скорост на около 25 метра от вратата на гостите, но бе фаулиран от Латин Венков. В 63-ата минута влезлият като резерва Расим отне една топка пред наказателното поле на гостите, пусна пас към Бергонси, но той от чиста позиция не можа да намери добре топката. В 67-ата минута домакините имаха шанса да удвоят преднината си. След отлично включване на Стефан Станчев по фланга и двойно подаване с Расим, последният стреля, но от голлинията Милен Бонев успя да изчисти топката и да спаси.

Добрата игра на варненци и през втората част на мача бе ознаменувана и от второ попадение, което дойде в 77-ата минута. След пас на Цемах към Расим, последният продължи към Коконов – той се възползва от неразчетено излизане на вратаря на Калиакра и от чиста позиция удвои преднината на своя тим – 2:0.

В оставащите минути момчетата на Георги Иванов спретнаха още няколко хубави атаки, но резултатът остана непроменен.