Вернер Лорант, Томас Хеслер и Алемао са били варианти за треньори на Черно море, научи Гонг. Някой от тях е можел да поеме тим на „Тича” след края на есенния полусезон, но ръководството на варненския клуб е взело решение да се довери на Стефан Генов.

Една от основните причини за това е, че Генов познава добре отбора, тъй като е с „моряците” от лятото. Шефовете са преценили, че с опита и присъщото му спокойствие и търпение той ще може стабилизира играта на „моряците”. Оказа се, че този ход е бил верен, защото освен добрите резултати, които постигна тимът до момента под негово ръководство от началото на пролетния дял на шампионата, в играта на „моряците” вече личи почерк и стил.

Причината на „Тича” да не се спрат на вариантите Вернер Лорант, Томас Хеслер и Алемао в никакъв случай не е финансова, научи още Гонг.

Вернер Лорант е с най-сериозната треньорска визитка в сравнение с другите двама. Сред отборите, които е водил личат имената на Мюнхен1860 и Фенербахче. В момента той е технически директор на германския Тенис Борусия.

Бившият германски национал Томас Хеслер в треньорската си кариера е бил помощник в Кьолн и на Берти Фогтс в националния на Нигерия. С най-малко опит в треньорската професия е Рикардо Роджерио де Брито, известен като Алемао. Бившият национал на Бразилия в периода 83-90 година и бивш съотборник в Наполи на Марадона и Карека за кратко е водил бразилските Тупинамбас и Америка Футбол.

По непотвърдена информация добре известният у нас специалист Вячеслав Грозни също е бил вариант за „Тича”.