Ръководството на ПФК Черно море изпрати днес жалба до Съдийската комисия на УЕФА, в която изразява разочарованието си от тенденциозното съдийство на главния рефер Браге Сандмоен и неговите помощници в мача от ІІІ-ия кръг на турнира Интертото срещу Сампдория.

Според ръководството отсъжданията на съдийската бригада са в ущърб на Черно море, като с тенденциозните си действия норвежките рефери уронват и престижа на УЕФА. В жалбата се отбелязва, че Браге Сандмоен проявява такава тенденциозност не за първи път към български отбор, като се посочва двубоя на Локомотив Сф с Фейенорд.

От Черно море са изпратили и копие до родната ни футболна федерация, както и до норвежката футболна федерация. Копието до родната ни Централа е придружено с писмо до Борислав Михайлов, който е член на съдийската комисия до УЕФА. В него се настоява Боби Михайлов да се застъпи лично, за да защити престижа на българския футбол.

Заедно с жалбата е изпратен видеозапис с някои от най-спорните отсъждания в мача на Черно море със Сампдория, когато Браге Сандмоен не свири дузпи след игра с ръка на Маджо, както и на Карачоло и фаул в наказателното поле срещу Джоров.