Отборът на Черно море постигна солидна победа при домакинството си на Локомотив Пловдив в мач от 30-ия кръг на А група. Тимът на старши треньора Георги Иванов се наложи с 2:0, а головете за „моряците“ реализираха Бергонси и Бакари.

През първото полувреме на двубоя, домакините доминираха над своя противник и освен с гол, се отчетоха и с пропусната дузпа. След няколко добри положения пред вратата на Йордан Господинов, възпитаниците на Георги Иванов излязоха напред в резултата в 17-ата минута. След центриране от фаул пред вратата на гостите, Живко Атанасов игра с глава и прати топката в малкия пеналт, където Бергонси от близко разстояние стреля за 1:0. При гола останаха съмнения за засада, но телевизионните повторения показаха, че Мартин Камбуров покрива дефанзивния футболист на Черно море.

Само две минути по-късно, домакините имаха отличен шанс да увеличат преднината си. Бакари бе фаулиран в наказателното поле от Марков, а главният арбитър Станислав Ставров посочи бялата точка. Зад топката застана потърпевшият Бакари, който пропусна, пращайки коженото кълбо в напречната греда.

Това бе втора пропусната за Бакари и Черно море. Той пропусна и при равенството 0:0 с ЦСКА на „Тича“.

Втората част започна по-добре за пловдивчани, които се впуснаха в атаки веднага след подновяването на играта. След първоначалния натиск обаче, домакините отново изравниха играта и на свой ред създадоха няколко опасности пред Йордан Господинов, при една от които Валери Домовчийски стреля в напречната греда.

Всичко в мача бе решено осем минути преди края, когато Бакари се реваншира за пропусната дузпа и реализира за 2:0. След центриране от фаул на Коконов, Божилов успя да играе с топката и да я отклони към Бакари, който останал сам срещу стража на гостите, се разписа с лекота.

С този успех Черно море събра актив от 49 точки и се доближи на една от Левски и Ботев. Локмоотив Пловдив пък твърдо остава на седмата позиция, като вече разликата с Черно море е четири пункта.