Отборът на Черно море вкара гол след дълга суша и спечели мача срещу Берое от 19-я кръг на „А” футболна група на България.

Момчетата на Ясен Петров победиха с 1:0 като домакин старозагорци и излязоха на шесто място във временното класиране с 28 точки, колкото има и тимът на Ботев, но пловдивчани са с мач по-малко.

Първото полувреме премина под диктовката на Черно море. Още в началните минути „моряците” атакуваха врата на Берое и закономерно в 34-та Маркос да Силва изведе своя тим напред, след като от близко разстояние центрира и разстреля увисналия Беконо. Така след 734 минути голова суша домакините отбелязаха гол в противниковата врата.

До края на първата част момчетата на Ясен Петров имаха още няколко добри положения, в основата на които бе Масена Моке, но конгоанецът така и не успя да реализира.

Началото на второто полувреме започна равностойно, но в 72-та минута Диан Генчев си изпроси червен картон. Футболистът на Черно море извърши нарушение срещу Танев, но Генчев умишлено задържа с ръка краката на играча на Берое, за което получи втори жълт картон и следователно бе изгонен от рефера.

След като останаха с човек повече гостите наложиха натиск срещу тима на Черно море, но така и не достигната до изравнителния гол.

На трибуните на стадион „Тича” срещата изгледа Едуард Ераносян, който е спряган за заместник на поста старши треньор на Берое - Илиян Илиев.