Наставникът на Черно море Велизар Попов най-вероятно няма в пореден мач да може да се възползва от услугите на Дани Георгиев. Халфът страда от контузия, която му попречи да вземе участие в куп мачове през пролетта. Георгиев има записани само 75 минути игра през пролетния дял от шампионата в мача срещу Черноморец, когато бе заменен от Тодор Колев. След това той пропусна срещите със Сливен, Локо Пд, Берое, Миньор и Спортист в първенството, както и тази с Калиакра за купата на България. Дани Георгиев не е напълно възстановен и почти сигурно пропуска и гостуването в Ловеч, като очакванията са за домакинството срещу Локо Мездра да се завърне в игра.

Отсъствието на офанзивния полузащитник, който спокойно може да играе и като втори нападател, ще принуди за пореден път Велизар Попов да прекроява състава. Треньорът няма да може да разчита и контузените юноши Дилян Георгиев и Камен Трифонов. Първият е с травма в глезена, а вторият в коляното.

От „Тича” не пожелаха да коментират назначаването на Стефан Спасов за главен съдия за мача с Литекс. Статистиката показва, че в последната година и половина „моряците” имат само равенства и загуби под ръководството на този рефер. Последният мач, който той свири на тима бе гостуването срещу Сливен тази пролет завършил 0-0. Последните два шампионатни мача, които Спасов е свирил на Литекс са срещу ЦСКА спечелен с 2-0 през есента и срещу Левски тази пролет, спечелен с 3-0.