Черно море завърши 1:1 срещу Несебър в контролна среща на стадиона в едноименния град. Варненци превъзхождаха своя съперник, но не успяха да отбележат положенията си, за да материализират преднината си.

Старши треньорът на „моряците” Велизар Попов даде възможност във втора проверка Марио Жардел да тества формата си, като легендата се появи от резервната скамейка през второто полувреме.

След почивката в игра влезе и друго ново попълнение Марко Тиаго, който се присъедини към отбора в движение, тъй като остана да оправи документите си и не тръгна за Несебър с групата. Той все пак поигра 20-тина минути през второто полувреме.

И двете попадения паднаха през по-добрите първи 45 минути от контролата. Още в петата минута Дончо Атанасов се възползва от извеждащ пас от дълбочина, навлезе отляво в наказателното поле, и с прострелен удар прати топката под дясната сглобка на вратата на Павел Станев. Именно Атанасов, привлечен през това лято от Берое, бе най-добрият в редиците на Черно море в проверката с Несебър и бе в основата на почти всичко интересно пред вратата на домакините.

Изравнителното попадение падна в 32-та минута, когато след пряк свободен удар за Несебър отдясно, Илко Пиргов улови и изпусна топката, а Рибарски стреля в тялото на Стоянов, при което реферът видя игра с ръка и отсъди дузпа. Христо Марков изравни от бялата точка за 1:1.

През второто полувреме треньорите направиха много смени, но схемите се задържаха почти без промяна, като Черно море заложи на офанзивна игра. Страхотни положения се откриха пред Атанасов, и особено пред Йордан Юруков, но завършващият удар на „моряците” им изневери. След влизането си в игра, и Марио Жардел, и Марко Тиаго, можеха да донесат победа на варненци, и но техните удари минаха покрай вратата на Несебър или попадаха в ръцете на вратаря.

Последната контрола на Черно море е в неделя в Бургас, срещу Черноморец, от 20.30 часа.