Черно море победи с 1:0 шампиона на Беларус БАТЕ Борисов в последната си контрола от лагера в Турция, играна на комплекса Гролия Верде в Белек. „Моряците” имаха тотално надмощие още от първата минута и напълно заслужено стигнаха до успеха.

Още в деветата минута Миро Манолов изпробва своя шут, но изстрелът му мина покрай гредата. Белорусите отправиха първи удар към Краси Колев две минути по-късно, но опитният страж спаси без проблем.

Пристигналият на проби Александър Фрутос опита да застраши БАТЕ Борисов с далечен шут, но не намери очертанията на вратата, а същият опит имаше и Стоянов в 21-та минута. Опасно положение се получи и в самия край на първото полувреме, когато след центриране на Фрутос в наказателното поле стана меле и белоруският тим със сетни усилия изчисти.

По-малко бяха положенията през втората част, но в 76-та минута, след хубава триходова комбинация Миро Манолов се разписа за 1:0. В края на срещата БАТЕ Борисов опита натиск, който се материализира единствено в три корнера.

Мачът бе ръководен от съдийска бригада от Казахстан, като реферите използваха нова методика и бяха наблюдавани зорко от шефа на съдийска колегия Ленников.

За Черно море това бе първа победа на лагера в Анталия, а варненци ще се приберат в родината с актив още от един равен и две загуби. Утре по обед „моряците” тръгват за България и към 16 часа се очакват във Варна.

Старши треньорът на Черно море Никола Спасов сподели, че е доволен от свършената работа и е на мнение, че играчите са си взели поука от първите две загуби. Той все още не е взел решение дали клубът да предложи договори на Фрутос и Гарабахтсян, които са на проби. Спасов обаче заяви, че няма време за търсене на нови футболисти и ще изкара с групата от Анталия и пролетния дял на шампионата.

Съставът на Черно море: Колев, Стоянов, Томаш, Александров Александров,Дани Георгиев, Рикардо, Миро Манолов, Маркос Да Силва, Александър Фрутос (Джоров, Периш, Димов, Колев, Атанасов, Мирчев, Вл.Костадинов, Гарабахтсян)