Калиакра спечели „морската” битка в А група, след като изненадващо разби Черно море с 4:0 в Каварна. През целия мач отборът, ръководен от Тони Здравков, демонстрираше превъзходството си над „моряците” и съвсем заслужено се поздрави с категоричния успех.

Още от началото на двубоя домакините показаха смело, че ще гонят успеха срещу фаворита в мача и на няколко пъти затрудниха Петър Денчев. В 15-та минута каварненци получиха право да изпълнят дузпа, след като Танко Дяков свали на земята противников футболист. Зад топката застана Ивайло Раденцов, но неговият добре насочен удар бе майсторски избит от вратаря на Черно море.

Усилията на Калиакра все пак дадоха резултат в 36-та минута, когато Четин Садула откри резултата. Николай Петров изведе отлично нападателя, който оставен сам отдясно в наказателното поле, с много прецизен удар вкара в десния ъгъл на вратата на Денчев.

Още в началото на второто полувреме Калиакра удвои своята преднина. Николай Петров с много хитър пас изведе Иван Александров, той си поведе топката и останал сам срещу Денчев вкара във вратата му.

Черно море така и не намери отговор на играта на домакините, които в 75-та минута вече водеха с 3:0. Марко Марков пое топката в наказателното поле, премина през Танко Дяков и с перфектен изстрел в горния ляв ъгъл вкара за 3:0.

След 120 секунди Четин Садула с втория си гол в мача направи унижението на Черно море пълно. Той не остави никакви шансове на Петър Денчев с удар без подготовка извън наказателното поле и оформи крайното 4:0.

В класирането Черно море остава осми с 18 точки. Калиакра пък се изкачи на 11-а позиция с 13.