Черно море направи равен в първата си проверка по време на лагера на отбора в Банско. „Моряците” завършиха 1:1 срещу шампиона на Азербайджан Интер Баку.

Мачът се игра с новите топки джабулани по настояване на Интер Баку, тъй като отборът ще играе с такива в квалификациите на Шампионската лига.

В началните минути „моряците” играха по-стъписано и това позволи на играчите на Интер Баку да създадат няколко опасности пред вратата на Пиргов. Още в 5-та минута Живко Желев стреля по земя, но право в ръцете на Илко Пиргов.

Все пак в 15-та минута след добра триходова комбинация Димитър Петков излезе в добра позиция и бе фаулиран от вратаря Агаев в наказателното поле и съдията Драган Стойков свири дузпа. Минута по-късно в 16-та Йордан Юруков бе точен от бялата точка пращайки топката в долния ляв ъгъл на Агаев.

Натискът на Черно море продължи и в 19-та минута Ели Маркес направи добър пробив, след което сложи топката на главата на Адемар, но той стреля в аут. В 25-та минута Ели Маркес центрира в наказателното поле на Интер Баку, след което Дончо Атанасов засече топката от малък ъгъл, но тя се удари от външната страна на мрежата до дясната греда на вратата на Агаев. Дончо Атанасов изпробва рефлекса на Агаев в 31-та минута, но вратарят на азербайджанския шампион успя да спаси.

В края на първото полувреме Черно море можеше да удвои своята преднина, след като в 41-та минута след хубав пробив през центъра топката бе центрирана към Адемар, който с диагонален удар стреля, но Агаев с мъка изби.

През второто полувреме футболистите на Интер Баку имаха надмощие и логично стигнаха до изравнителен гол.

В 60-та минута Живко Желев стреля от пряк свободен удар по земята и прати топката във вратата на Денчев.

Следващата контрола на Черно море е в събота 10 юли от 10.30 часа в Банско срещу отбора на Славия.

Със съдействието на Party club Fantastico Beach, курортен комплекс Албена.