Черно море записа първа домакинска победа от началото на сезона. Варненци победиха с 2:1 Берое в първи мач от 8-ия кръг на А група.

Точни за селекцията на Адалберт Зафиров бяха Георги Божилов (45'+1') и Дончо Атанасов (58'). Попадението в полза на гостите от Стара Загора дойде след автогол на Симеон Симеонов в 50-та минута.

Отличен мач за домакините записа младият страж, едва на 17 години, Георги Китанов. На няколко пъти младокът се намеси с много класа и бе с основна заслуга за спечелените три точки на „Тича“. Силни минути записа и националът Георги Илиев.

На връх празника на Стара Загора, гостите от Берое заиграха много активно след допуснатото второ попадение, след почивката, но така и не успяха да стигнат до хикса и записаха четвърта загуба от началото на новата кампания.

Единственото попадение за първата част падна в самия й край. В първата минута на продължението на частта, Георги Божилов се бе пласирал отлично, стреля с глава и вкара за 1:0 в полза на Черно море. Това бе и първото попадение на Божилов с екипа на варненци от началото на сезона.

Пет минути след подновяването на играта Берое възстанови статуквото. В 50-та минута, Педро центрира в наказателното поле, а според главния рефер Таско Тасков последен с топката е играл Симеон Симеонов, който я е отклонил в горния ляв ъгъл на своята врата за 1:1.

Минута по-късно Ермес Паломино замени Георги Божилов, но за минутите до края на двубоя Паломино показа, че далеч не се намира във формата, с която изгради името си в А група.

Принудителна смяна трябваше да извърши Ивко Ганчев в 57-та минута, когато заради травма играта напусна Иво Иванов. На неговото място влезе Мирослав Енчев.

Минута по-късно Черно море отново излезе напред в резултата. Георги Илиев изведе Дончо Атанасов от дълбочина. Той надбяга защитниците, остана сам и вкара за 2:1. Така Атанасов наказа бившия си тим. При смяната си в 82-та минута обаче, той бе аплодиран както от агитката на Черно море, така и от тази на Берое.

След второто попадение гостите заиграха по-активно, държаха топката повече, но до изравнителен гол не успяха да стигнат.

След успеха, Черно море се изкачи на 10-то място във временното класиране с актив от 9 точки. Берое остана на 7-ма позиция с 10 точки.