Черно море игра феърплей и изхвърли Ботев Враца в Б група, след като двата отбора завършиха 1:1 в мач от последния 30-и кръг на А група. Равенството не бе достатъчно за врачани, които изпаднаха във втория ешелон.

Черно море излезе напред в резултата в 11-та минута, когато Георги Божилов стреля от около 30 метра и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Митов.

Черно море продължи да играе силно и в 21-та минута след комбинация с Божилов, Райков се озова сам срещу вратаря Митов, но не успя да го преодолее, а при добавката на Георги Илиев, топката излезе в аут.

До края на първото полувреме домакините продължиха да имат надмощие, но не успяха да реализират второ попадение.

Ботев Враца бе много близо до това да изравни резултата в 49-та минута, когато Коконов се възползва от грешка на Емилов, навлезе през зоната му отляво , пусна успоредно на линията на вратарското поле, Андрей Атанасов стреля, но Александров подложи крак и спаси сигурен гол в мрежата на Китанов.

Ботев Враца успя да изравни резултата в 62-та минута, когато Илия Илиев стреля от фаул, като прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Китанов.

Ботев Враца бе близо до това да вкара втори гол в 79-та минута, когато Илия Илиев стреля от 13 метра с техничен удар, като се опита да прехвърли Китанов, но вратаря с последни усилия отклони топката над гредата.

Ботев Враца остана на тринадесето място с 31 точки и изпадна в Б група, а Локомотив София се спаси от изпадане след победата с 2:1 срещу ЦСКА, като събра актив също от 31 точки, но е с по-добри показатели в преките двубои и така заема по-горна позиция. Черно море завърши сезона на десета позиция с 37 точки.