Черно море се наложи с 3:2 над Славия в един от най-интригуващите мачове, изиграни в изминалите 10 кръга на А група. „Моряците” измъкнаха успеха в самия край, след като първо водеха в резултата, но след това гостите от София бяха направили пълен обрат. Към момента Черно море събра 15 точки и задмина ЦСКА и Берое на седмата позиция, докато Славия е пети с 18 точки в актива си.

Двубоят стартира силно за домакините, които откриха резултата още в петата минута. След бърза атака на Черно море, топката мина през Атанасов, Божилов с едно движение я прати атрактивно зад гърба си, и Дани Георгиев финтира вратаря и се разписа за 1:0. Срещата бе двуостра в началните минути, но след това „моряците” постепенно започнаха да отстъпват инициативата.

В 23-та минута Славия имаше съвсем основателни претенции за дузпа, за игра с ръка на Танко Дяков в собствения му пеналт, но реферът Георги Йорданов не видя ситуацията. Същите съмнения останаха и при друго положение през второто полувреме, но арбитърът и при него пожали Черно море.

След почивката Славия продължи да пресира своя съперник, и от първата минута търсеше много активно изравняване. Само три минути след подновяването на играта Виктор Генев успя да го стори, след като получи добро подаване отдясно от Илиев и от няколко метра прати топката във вратата на Черно море. По-малко от 10 минути изминаха, преди „белите” да направят пълен обрат, с хубав гол на Галин Иванов. Той стреля от седем-осем метра, след грешка на защитата на Черно море, топката се отби в лявата греда и влетя във вратата за 1:2.

В последвалите нови десетина минути домакините направиха и трите си смени, и това се отрази на резултата. В 69-та минута защитата на Славия бе пробита от Дани Георгиев и Адемар, които с по едно докосване комбинираха, и топката достигна до Георги Илиев, който от десетина метра с върха на пръстите си прати топката в мрежата. Черно море стигна до няколко красиви атаки, завършили с опасни удари към Стефано Кунчев, но младият страж се справи във всички ситуации.

Заключителните десет минути бяха изключително напрегнати, като се стартира от сблъсък между Адемар и Галин Иванов, завършил с изгонване и на двамата. Те първо сериозно се счепкаха за една топка, след което Адемар се опита да ритне съперника си, който му отговори с удар с лакът. Георги Йорданов изчака да се успокоят страстите, след което посочи съблекалните и на двамата провинили се. Това стана в 80-та минута, а в 86-та Славия вече бе с девет души на терена, след като Дениран получи втори жълт картон за грубо препречване.

Минута преди края на редовното време Черно море сътвори и пълния обрат, когато Георги Илиев центрира от пряк свободен удар, и Сашо Александров наказа Славия с трети гол във вратата на Кунчев.

Георги Йорданов даде пет минути продължение, но в тях не се случи нищо повече, и двата състава се разделиха след много емоционален сблъсък, пет гола, и три червени картона. Черно море остана доволен от трите точки, докато Славия се прибира у дома с разочарованието не само от изпусната точка, но и от изпусната победа.