Черно море и Локомотив София завършиха наравно 1:1 в един от най-интересните мачове от втория кръг на А група. Двата отбора си разделиха по едно полувреме и заслужено – по една точка. Гостите от Локомотив бяха по-добри през първите 45 минути, когато бяха по-свежи и имаха няколко добри възможности за гол. След почивката домакините излязоха променени и наложиха своето темпо и игра и създадоха страхотни положения. Двубоят бе наситен и често прекъсван от многото нарушения, тъй като и двата състава не си спестиха яки ритници и груби фаулове.

Първото полувреме бе доминирано от Локомотив София, като с най-големия пропуск се отличи Малин Орачев, който получи хубав пас от Балдовалиев, но би право в ръцете на Илчев. Балдовалиев и Златински също имаха възможности да огорчат домакините още през първата част, но не съумяха да преодолеят стража на Черно море. От състава на Никола Спасов Даниел Георгиев и Да Силва нямаха шанс да открият резултата.

Наставникът на варненския тим не издържа и още в 41-та минута започна със смените, като извади безличния Фабиано и в игра се появи Стоянов.

Реферът Станислав Тодоров започна второто полувреме с три бързи жълти картона, и въпреки че показа общо седем, арбитърът пусна сравнително свободна игра.

Безспорно смените решиха изхода от срещата. За десет минути от 54-та, на терена се появиха Моке и Сашо Александов за Черно море и Саша Антунович за Локомотив.

Гостите откриха резултата в 63-та минута, когато след центриране на капитана Добрев, Антунович стреля с глава, Илчев отрази лошо и топката попадна право в Балдовалиев, който от два-три метра нямаше проблем да вкара.

Две минути по-късно Спасов пусна и своя джокер – Сашо Александров, който бързо изработи изравнителното попадение за Черно море. Бившият футболист на Левски центрира право на главата на Моке, който отбеляза за 1:1.

Минутите след гола принадлежаха изцяло на „моряците”, които направиха още много опасни атаки, докато Локомотив изглеждаше вече поизморен. Рикардо Андре, Стоянов и Георгиев имаха добри ситуации пред вратата на Голубович, но домакините така и не стигнаха до победата.

Старши треньорът на гостите Стефан Грозданов бе направил четири промени в състава, в сравнение с двубоя с Оцелул в четвъртък. Освен контузения Марчо Дафчев, участие не взе Георги Марков, а Христо Коилов и Саша Антунович се появиха като резерви. На тяхно място в стартовия състав се появиха Аделино Лопеш, Иво Иванов, Христо Златински и Владимир Джилас.