Черно море завърши 1:1 поредната си контрола от подготовката срещу Септември Симитли, като „моряците” можеше и да загубят, ако не беше голът от дузпа на Тиаго в последната минута на мача.

Двубоят на стадион „Септември” започна с натиск на Черно море, за който в игра не се появи Марио Жардел. Въпреки натиска, при една от редките атаки на домакините, в 12-та минута Цветан Николов отдясно пусна към левия фланг, където непокритият Даниел Дюлгеров стреля по земя за 1:0.

На 37-градусовата жега гостите продължиха да са по-активният отбор, но до края на полувремето не успяха да стигнат до гол.

След почивката старши треньорът на Черно море Велизар Попов смени почти всичките си футболисти, като това не попречи на „моряците” да продължат да бъдат по-добрият отбор, а Септември така и не стигаше до противниковата врата. Андреев и Ели Маркес обаче изпуснаха много добри възможности за гол.

Изненадващо, в 82-та минута Септември можеше да стигне до втори гол, когато удар на Пумантов от пряк свободен удар рикошира в горната греда и излезе в корнер.

Черно море все пак стигна до равенството в 90-та минута. Тиаго бе свален в наказателното поле, а съдията отсъди 11-метров наказателен удар. Потърпевшият бе точен за 1:1, а Методи Илиев получи втори жълт и червен картон за нарушението.