Ръководството на Черно море изпрати обяснение до УЕФА във връзка с първия двубой от третия кръг на Интертото срещу Сампдория в Бургас, който варненци загубиха с 0:1.

Управата на Черно море уведомява Европейската централа, че са били взети всички необходими мерки за нормалното протичане на срещата. Моряците уверяват, че метнатите по терена факли са били напълно безопасни, а причината за хвърлените седалки е главният съдия Браге Сандмоен от Норвегия, който с неадекватните си отсъждания влуди публиката.

„Ръководството на клуба смята, че е осигурило напълно адекватна и ефикасна охрана на въпросната среща в лицето на 200 души - полицаи, частни охранители и пожарникари.”

„Според ръководството двубоят е протекъл на високо организационно ниво, като хвърлените в началото хартиени ленти са нещо напълно обичайно по евротерените и за първи път се вижда мач да бъде прекратяван по този повод.”

„Двете запалени факли са най-обикновен бенгалски огън, който се продава без разрешителни в търговската мрежа и се използва при семейни тържества. Падналата до тъчлинията факла е попаднала в безлюдна зона и е изнесена без предпазни средства, което означава, че не е опасна.”

„Клубът дълбоко осъжда поведението на феновете, хвърлили седалки на терена, но това е вследствие на неадекватното съдийство на норвежката реферска бригада. Също така напомняме на УЕФА, че сме сезирали съдийската комисия за тенденциозното и изцяло в ущърб на Черно море съдийство.”

„Ръководството още веднъж изказва благодарност на делегата на УЕФА Кармело Бартоло и съдийския наблюдател Ласло Вагнер, които със завиден професионализъм дадоха необходимите им съвети на главния съдия, който с отсъжданията си бе на път да провали спортния празник.”