Черно море успя да спечели трите точки при гостуването си в Монтана след победа с 3:1 в мача от 16-тия кръг на А група. „Моряците“ постигнаха победата, благодарение на хеттрик на Мирослав Манолов, а първото попадение на нападателя падна в шестата секунда, което го превърна и в най-бързия гол в А група. Домакините пък имаха много трудна задача, тъй като от 8-а минута бяха с човек по-малко. Въпреки това те се представиха достойно и бяха равностойни на съперника си.

Веднага след започването на мача, от центъра топката попадна в бранителя на Монтана Копаранов. Миро Манолов обаче успя да му отнеме топката и веднага я изстреля във вратата на Яначков, за да вкара за 1:0 още в шестата секунда.

Всичко изглеждаше приключило за Монтана в 8-а минута, когато Антон Личков остави отбора си с човек по-малко след изключително глупава постъпка. Личков удари без топка Марлон Фернандес и съдията Станислав Тодоров веднага му вдигна червен картон.

Въпреки числения си пасив, Монтана заигра по-добре от „моряците“ и в следващите минути направи няколко добри атаки. При една от тях, в 30-а минута след разбъркване в наказателното поле, топката стигна до Луис Едуардо, който я засече и изравни резултата.

Черно море все пак успя да поведе отново преди почивката. Александър Дюлгеров фаулира Дончо Атанасов в наказателното поле и гостите получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана Миро Манолов, който реализира и с втория си гол в двубоя даде аванс на „моряците“.

В началото на второто полувреме Монтана имаше две възможности да стигне до ново изравняване, но Луис Едуардо и Воденичаров пропуснаха от изгодни положения.

Точка на спора сложи Миро Манолов, който в 68-а минута оформи своя хеттрик, а с това и крайния резултат. Нападателят получи чудесен пас, с който бе изведен сам срещу Яначков, напредна и след като видя, че няма с кой да комбинира, излъга вратаря и вкара топката в опразнената врата.

Единствената лоша новина за „моряците“ е това, че Дончо Атанасов получи жълт картон, който е негов пети и той ще пропусне следващия мач срещу Литекс.

В класирането Черно море е на седмо място с 34 точки, а Монтана е на 11-а позиция със 17.