Локомотив София победи с 2:0 Берое в мача от 16-ия кръг в А група пред близо 2000 зрители на стадиона в столичния квартал „Надежда”.

Гостите до последно гонеха точката в срещата и притиснаха своя съперник, но Дерек Асамоа попари надеждите им с хубав гол във втората минута на даденото от главния рефер Ангел Ангелов продължение. Ганайският нападател вкара и първото попадение за „железничарите” в 22-та минута.

През първата част, играчите на Драгомир Окука бяха по-активни на терена и заслужено се оттеглиха на почивката с гол преднина. В 22-та минута след изпълнение на корнер от Марчо Дафчев, Мартин Камбуров засече с глава, топката срещна страничната греда, а при добавката Асамоа вкара за 1:0.

В 29-та минута Цветан Генков удари греда за Локо Сф. Най-доброто положение за старозагорци през първото полувреме пък бе в 12-та минута, когато Георги Андонов стреля от въздуха, но Юлиян Левашки се разпъна и изби в корнер.

Втората част започна по-добре за гостите. Играчите на Илиан Илиев показаха голямо желание да стигнат поне до точката. „Железничарите” пък излязоха на терена с намерението да запазят преднината си.

Само десет минути след подновяването на играта - в 56-та – Берое пропусна отлична възможност да изравни. Страхотно разбъркване пред вратата на Левашки, а топката бе избита от гол линията. Последва удар и на Слави Жеков, който обаче срещна външната страна на страничната греда на врата на столичани.

В 72-та минута, принудително бе заменен стражът на Берое Боян Пейков, който се самоконтузи в началото на второто полувреме, когато спаси удар на Генков. На мястото на Пейков, в игра се появи Теодор Скорчев.

Неприятна сцена се разигра десетина минути преди края на редовното време. С директни червени картони бяха изгонени Станислав Бачев от Берое и Георги Марков от Локомотив София. Първият удари без топка капитана на домакините, който пък преди това провокира своя противник.

Отборът, воден от Драгомир Окука, бе сериозно натикан в своето поле. Берое правеше всичко възможно, за да вкара, но в крайна сметка получи нов гол в 92-та минута. Дерек Асамоа поведе контра за Локо Сф, пое топката почти от центъра, проби по десния фланг, навлезе в наказателното стреля и вкара за 2:0.

След успеха, „железничарите” изместиха Левски от третото място във временното класиране с актив от 31 точки, на две пред „сините”. Берое пък падна на 9-та позиция с 23 точки.