Един от най-важните футболисти на Славия Чавдар Янков даде специално интервю пред Гонг, в което сподели, че футболистите на „белите“, както и ръководството на клуба, са твърдо зад треньора Мартин Кушев.

„Не мисля, че точно сега е моментът за смяна на треньора. И футболистите, и шефовете имаме доверие на треньорите и като бием Миньор в събота всичко ще утихне“, коментира опитният халф.

Янков в момента е контузен и няма възможност да помогне на съотборниците, си които след три поредни загуби са в мини криза.

„На този етап се чувствам доста по-добре и мисля, че до двадесет дни ще съм отново в игра. Не знам на какво се дължат тези загуби, а и още повече не сме отбелязали и гол. В нашия отбор се получава, че като ни вкарат гол и трудно обръщаме мача. Не е много нормално, но има такива спадове във всеки един отбор. Надявам се, че в събота ще победим Миньор, защото точките срещу другите отбори не са много. Ако спечелим в събота, после гостуваме във Враца и всичко ще си дойде на мястото.“

„Този спад в играта на отбора се получи, защото се контузихме няколко човека накуп от халфовата линия. Аз, Попара както и Мацуи. Ние играехме постоянно и е нормално да се отрази на представянето на тима. Гледах мачовете с ЦСКА и Литекс и според мен проблемът за нас, е че не можем да задържим топката, което е плюс за противникът“, каза ощеЧавдар Янков

Относно малшансът, който преследва футболиста с постоянните тежки травми Янков сподели, че е правил всичко, което хората са му казали от църкви, манастири до курбани, но и това не му помага. „Явно това е моята съдба, кариерата ми да е съпътствана от постоянни травми. Ако ги нямаше всичко щеше да е друго“, завърши футболистът.