Между двете тренировки на „моряците” днес част от щаба на Черно море в лицето на доктор Метин Мутлу, кинезитерапевта Виктор Бумбалов, рехабилитатора Марин Димов, пресдиректора Краси Николов и репортера на Гонг Добри Атанасов атакуваха втория по височина у нас връх Вихрен.

Ентусиастите показаха добри планински умения без каквато и да е подготовка и екипировка. Те покориха последователно местността „Шилигарника”, страховитата писта „Алберто Томба”, хилядолетната Байкушева Мура, за да стигнат в подножието на култовото езеро „Окото”.

На път към него, на около 2042 метра надморска височина пролича професионализмът на доктора на клуба Метин Мутлу, който мимоходом на полеви условия имобилизара счупен лакет и навехнат глезен на планинарка, пострадала при тежко падане. Задаваща се страховита буря осуети намеренията на варненската експедиция да се потопи в ледените води на „Окото” и я принуди да слезе до базовия лагер в местността „Кабата”, където планинският водач на групата ги сюрпризира с местно ледено пиво и домашно приготвени компири.

Със съдействието на Party club Fantastico Beach, курортен комплекс Албена.