От треньорите при ДЮШ на ПФК Берое застанаха зад президента на клуба Николай Банев, който преди няколко дни обяви, че ще продаде акциите на тима за 1 лев.

В специална декларация се казва, че отношението на феновете е несправедливо и единствено хора, които са далеч от истинските проблеми на отбора могат да си позволят подобни действия, като тези по време на мача срещу Локомотив Пд.

Решението на Банев, да спре финансирането на клуба, бе продиктувано най-вече от случилото се по време на двубоя от третия кръг на А група.

В края на първото полувреме огромна част от феновете на старозагорци, които присъстваха на срещата, започнаха да скандират и обиждат шефа на клуба. Стигна се дори до момент, в който президентът на Берое взе микрофона на диктора и каза, че ако не е нежелан, ще си отиде, но все пак опита да се защити като посочи суми, които е инвестирал.

Ето и цялата декларация на треньорите при ДЮШ на ПФК Берое изпратена до медиите:

Уважаеми г-н Банев,

С болка и гняв станахме свидетели на грозните сцени, които се получиха на мача с „Локомотив” Пловдив на 25.08.2007 г. и изключителното и незаслужено обидно отношение, което проявиха развилнели се фенове. Силно сме притеснени за бъдещето на славния футболен отбор на „Берое”, прославил името на Стара Загора не само в България, но и в чужбина. Тъй като ние сме участници в част от историята на този клуб, който десетки години е изграждан и издиган с усилията на хората от целия старозагорски регион. Но ние сме и свидетели как чрез нехайство, безгрижие и некомпетентност, този клуб претърпя вече една катастрофа и как за 3 години от постоянен участник в елита достигна дъното на българския футбол. Лесно се издигат лозунги анти - , долу - , вън - от хора, които са далеч от грижите по издръжката и организацията на един футболен клуб.

Категорично се обявяваме срещу подобен род действия и техните инсинуатори.

По време на Вашето управление в ПФК „Берое”, условията на работа в ДЮШ бяха изключително подобрени. Осигурена беше екипировка на всички деца участващи в учебно-тренировъчния процес. На много отбори от школата бе предоставена възможност да участват многократно на международни футболни турнири в държави като Франция, Сърбия, Молдова. В момента 7 гарнитури в различните възрастови групи взимат участие в международния турнир в гр. Приморско. До днешна дата имаме спечелени 2 първи места и 1 трето, като останалите 4 отбора са на прага да дублират тези успехи.

В ДЮШ на ПФК „Берое” в момента се обучават и тренират над 250 деца от Стара Загора и региона. Ние смятаме, че само това е един огромен принос за здравето и щастието на подрастващите.

Ние треньорите в ДЮШ на ПФК „Берое” Ви молим да преразгледате Вашето решение, което може би беше взето в момент на силна моментна и емоционална възбуда.

С уважение:

Румен Брънеков – директор ДЮШ, Борис Киров, Красимир Мечев, Никола Кордов, Тодор Станев, Коста Костов, Кольо Колев, Сидер Димитров, Венелин Сивриев, Стойчо Драгов, Кольо Петков