"До края на другата седмица голямото игрище пред стадион "Българска армия" трябва да е завършено. Тревата и пясъкът са положени и ако няма снеговалеж, след Нова година теренът ще влезе в експлоатация. Паралелно с това върви подготовката за игрището на мястото на бившия балон, както и останалите проекти на "ЦСКА Завинаги", заяви арх. Ивайло Мишев, цитиран от сайта на сдружението.

Председателят на сдружението Александър Чакмаков за пореден път уточни, че "ЦСКА Завинаги" ще помогне на футболния клуб в случай, че се нуждае от набиране на масово акционерно участие, а индивидуалното участие в акции, които сегашните собственици имат намерение да пласират на борсата чрез публично предлагане, зависи от готовността на клуба да бъде предлаган публично.

По проекта за нов стадион се работи вече от 3 години. Основният мотив ще е премахването на пистата. Ръководството на клуба е запознато с него и е заявило, че ще търси стратегически инвеститор. Новото съоръжение може да бъде построено в рамките на година и 2 месеца. Министърът на спорта и всички институции също са запознати с концепцията на "ЦСКА Завинаги", но договорът е изготвен така, че не може да влезе трето лице между държавата, която е собственик и клубът, който е ползвател.

Александър Чакмаков очаква среща с Арсен Венгер, тъй като мениджърът на Арсенал освен един от най-големите специалисти в съвременния футбол е и икономист по образование. Моделът на лондонския клуб е един от най-успешните в света, до голяма степен благодарение на Венгер, а освен това французинът се занимава с благотворителност и други странични проекти. "За да се изгради нов стадион, трябва да се гарантира обем публика, което означава, че отборът трябва да участва всяка година минимум в Лига Европа. Тогава рентабилността и възвръщаемостта ще са налице", категоричен е Чакмаков.

"ЦСКА Завинаги" има готовност да предложи модел за развитието на "червените" независимо кой е собственик. Изготвят се анализи и се наблюдават клубове, в които е влизал синдик и са се превърнали в печеливши предприятия, след като са били пред фалит. На Балканите христоматиен е примерът с гръцкия Олимпиакос, който се възстанови след тежка финансова криза и през последните 16 години стана шампион на южната ни съседка цели 14 пъти.