Чаканият на проби в Славия бразилец Витор Увос има италиански паспорт и трябва да пристигне в София съвсем скоро, за да се присъедини към подготовката на белите за новия сезон, съобщи БТА.

Атакуващият полузащитник Увос е на 24 години и е роден в Сао Пауло. Играл е във френския Нион, румънския Университатя Клуж, сингапурския Чайнат и във вторите отбори на Грасхопър и Атлетико Мадрид. За последно той е бил в бразилския Ботафого, където през януари дори е бил в групата за мача срещу Сао Пауло, но не влиза в игра срещу Денилсон и Луис Фабиано.

В тима от испанската столица Витор Увос е имал възможност да тренира заедно със Серхио Агуеро и Симао Саброса. Ако се стигне до договор между Славия и Увос, футболистът няма да заема квота на чужденец заради италианското му гражданство.

В София вече пристигна котдивоарският нападател Хамед Коне, който също ще премине пробен период по време на лятната подготовка на Славия.

В понеделник белите играха приятелски мач с Видима-Раковски, а старши треньорът на столичани Мартин Кушев изпробва Уго Лопес (Испания), Арпад Вас (Словения) и Стефан Дасе (Португалия). Очаква се тримата да бъдат освободени от ръководството на столичани.

Между 12 и 26 юли Славия ще бъде на подготовка в Банско, където ще изиграе четири или пет контролни срещи.