Не стига, че в Левски има много футболисти със здравословни проблеми от мача с Динамо Минск, но и на тренировката днес преди обяд бе контузен вратарят Цветан Димитров.

 

Той напусна преждевременно заниманието с наложена с лед ръка. Сакатлъкът стана след като Георги Иванов раздели наличните футболисти за двустранна игра и тя започна. В самото й начало Мариян Огнянов настъпи Цецо, вратарят прекъсна заниманието си и се прибра в хотела.

 

Двустранната игра продължи с вратарите Божидар Митрев и Ивайло Василев, тъй като Георги Петков въобще не излезе на тренировка. Той е получил почивка от Георги Иванов.

 

Освен Майкъл Тевия, който е контузен от вчерашния мач, с проблеми са и Веско Минев и Георги Сърмов. Защитникът е с проблеми в глезените, а халфът има болезнен удар в едното бедро. Двамата тренираха индивидуално.

 

Жоазиньо и Стефан Станчев също възстановяваха от мача индивидуално, след като двамата бяха единствените играли без смяна срещу белорусите.

 

Следващият мач на Левски е в петък от 15:00 часа в Никозия, на ГСП срещу Легия Варшава.

 

От Никозия дойде добрата новина за контузения Майкъл Тевия, който вече е с работна виза за България. Лично администратора Райко Якимов пътува до столицата за да вземе документа на ганаеца.

 

Георги Иванов позволи след края на тренировката футболистите да се потопят в открития басейн или в Средиземно море. Повечето предпочетоха втория вариант и някой дори поплуваха в студената вода. Най-атрактивен бе нисичкият бразилец Жоазиньо, който бързо изчезна във водата. Последваха го Дарко Тасевски, Митрев,. Тройката Александров, Телкийски и Бензукан се задържа най- много във водата, като мароканецът и Кривния и поплуваха. Тяхното възстановяване в Средиземно море може да види в отделна тема в снимки.

 

Седрик Бардон само нагази до колене и излезе. Георги Иванов и Ивайло Петров също нагазиха до колене в студената вода. Еньо Кръстовчев и Георги Христов въобще не стигнаха до морето, а се потопиха до колене в открития басейн.  

Към този момент в лагера на Левски няма пристигнал нов футболист, като очаквания на проби португалец.