Помощник треньорът на Левски Цанко Цветанов се присъедини днес към „сините” на базата им в Австрия. Вчера той летя до Финландия, за да гледа и разузнава евентуалния съперник на Левски във втория предварителен кръг на Шампионската лига.
Финландският Тампере Юнайтед претърпя тежка загуба с 1:4 при гостуването на Ми Па в мач от местното първенство.

Цанко Цветанов се появи в Линдабрун по време на тренировката на „сините” и изчака да свърши заниманието, за да докладва на Станимир Стоилов какво е видял снощи.



„Тампере не са леваци”, заяви Цветанов пред журналистите отразяващи лагера на Левски.


„Първо ще докладвам на Стоилов какъв отбор са финландците, а след това ще ви кажа и на вас своите впечатления от тях”, допълни помощник треньорът на шампионите.

„Запознах се с начина на игра и силните и слаби страни на техните футболисти. Отборът им не игра по най-добрия начин и загуби тежко. Мипа ги надигра тотално. Левски не трябва да се плаши от Тампере, но те имат много добър вратар”, коментира единият от помощниците на Станимир Стоилов.

„Имат опитни футболисти, които са играли в Европа. Те са добри индивидуалисти. Разбрах, че на домакинските им мачове присъстват по 4-5 хиляди запалянковци. Предполагам, че няма да ги подценим. Залагат на физиката и единоборства. Няма място за подценяване. Могат да ни изненадат. Мисля, че имаме класата и сме по-добри от Тампере. По принцип играят с 4 защитници, 3 халфа и 3 нападатели”, сподели Цветанов.