Нападателят на Пирин Благоевград Иван Цачев бе награден с традиционната футболна обувка на Пресклуб "България" за футболист на трети кръг в "А" група, заради победното си попадение в мача със Славия.

Цачев спечели анкетата на вестник "Футбол" и Пресклуб "България" с 12 гласа от общо 21 анкетирани специалисти. На второ място с по три гласа остават Мартин Камбуров от Локомотив София и Иван Чворович от Миньор Перник.

“Благодаря на моите съотборници за подкрепата. Без тяхната добра игра, която показахме в мачовете с Литекс и Славия, нямаше да успея да спечеля тази награда. Не съжалявам, че не съм в момента в отбора на Левски, за да играя срещу Дебрецен, защото там най-вероятно нямаше да ми се дава толкова голям шанс за изява, колкото в Пирин. Дори не е сигурно, че изобщо щях да имам възможност да играя. В Пирин играем мач за мач, пък като натрупаме точков актив, ще видим за какво можем да се борим. Досега пред отбора не са поставяни никакви цели. Моите лични амбиции са да се представям все по-добре с екипа на "орлетата", за да може евентуално да се върна другата година в Левски. Там обаче е много голяма конкуренцията и не се знае дали изобщо ще е възможно моето завръщане. Искам да се изявявам и да израствам като футболист, и да вкарвам колкото се може повече голове. Не съм се прицелил в голмайсторския приз, но ще бъда щастлив, ако успея да го спечеля. Не знам дали ще мога да играя срещу Левски, това трябва да се договори между клубовете, но аз лично предпочитам да не играя", сподели Цачев.