Българската асоциация по футболна история и статистика (БАФИС) постави Левски начело в ранглистата си за месец април. „Сините“ постигнаха победи с разлики, както у дома, така и като гости и с общо 82,069 точки оглавиха за първи път класирането, изкачвайки се с 5 места спрямо месец март. Същевременно Левски спечели и най-много точки в сравнение с предходната класация от всички тимове – 36,230.

Запътилият се към титлата отбор на ЦСКА също се изкачи с две места, изпреварвайки Литекс и зае второто място с 71,394 точки. Отборът на Литекс остана трети с преднина малко повече от 2 точки пред Черно море, най-вече заради победата си в полуфинала за Купата на България срещу Ботев Пловдив.

Най-голямо израстване спрямо предната класация от първодивизионните тимове показа

Спартак Варна. „Соколите“ бяха последни от „А“ група през месец март. Благодарение на изкачването си с 29 места в класирането и 20,920 точки повече от предходния месец отборът на Радослав Здравков зае 11-ото място в класирането.

Най-добре представилият се през април отбор от „Б“ група пък се оказа Несебър (Несебър).

Отборът от крайморския град зае осма позиция в ранглистата с 43,063 точки, което е с над 20 точки повече от актива, който Несебър записа в миналата класация.

Разград 2000 е най-добрият отбор от „В“ групите за април. Отборът от Североизточна България

заема 26-а позиция с 22,696 точки. Така разградчани са по-напред за април дори от водача в Източната „Б“ група Сливен 2000.

БАФИС прави ранглистата от началото на сезона в българското първенство. Пълното подреждане с всички отбори в страната, можете да видите тук.