Отборите на Локомотив Мездра и Ботев Пд не успяха да се победят в срещата от 14-я кръг на А група, след като завършиха 2:2. Любопитното е, че главният рефер Николай Йорданов, чиито професионални възможности бяха широко дискутирани през последните дни, даде две дузпи в мача, една в началото на двубоя за домакините от Мездра и една в края – за равенството 2:2 в полза на „канарчетата”. Попаденията за гостите вкараха двама българи, въпреки че титулярният състав на Пичони бе изцяло с попълнения от чужбина. Въпреки бойкота и проблемите в Ботев, професионалното отношение на играчите от нашата страна си пролича точно в този мач.

Двата тима си разделиха по едно полувреме. Ако през първото „железничарите” бяха по-добри и поведоха с 2:0, то след почивката момчетата на Енрико Пичони стигнаха до равенството 2:2.

Още в 10-та минута Майкъл Тевия влезе мощно в наказателното поле и бе фаулиран. Главният рефер показа бялата точка, а 11-метровият удар бе оползотворен за 1:0 от капитана на тима Страти Илиев. В 40-та резултатът набъбна на 2:0 след чудесна контраатака на домакините. Страти Илиев намери непокрития Исмаил Иса, който реализира с премерен удар.

През второто полувреме ролите на терена се размениха. В 54-та минута Ботев намали разликата до 2:1. Появилият се като резерва Иван Караманов реализира след грешка в защитата на домакините.

Последният гол в двубоя падна в 78-та минута от дузпа. Домакините оспорваха решението на главния рефер за нарушението срещу Карлет, но той остана непоколебим. Морини стреля от бялата точка, вратарят Христо Иванов отрази удара му, но появилият се като резерва Илиян Йорданов бе точен при добавката за 2:2.

В крайна сметка Ботев успя да стигне до изравнителното попадение и точката в мача, с което заема последното 16-о място с едва 6 точки в актива си. Локо Мездра пък е на 12-а позиция с 13 точки.