Акционерите Радослав Владев и Красимир Гърдев се оттеглиха от ПФК „Етър 1924” и джиросаха акциите си на мажоритарния собственик Фейзи Илханлъ, съобщи официалния сайт на виолетовите.

Двамата заедно с Цанко Цветанов създадоха клуба преди 10 години и още първия сезон тимът спечели място в "Б" група, а след 9-годишен престой във втория ешелон влезе и в елита.

Преди няколко години собствениците прехвърлиха 34 % от акциите в дружеството на Община Велико Търново, а през лятото на 2011 г. други 51 % от акциите придоби Фейзи Илханлъ, като двамата великотърновски бизнесмени имаха общо 15 процента. През зимата, когато стана старши треньор на мъжкия отбор, Цанко Цветанов се отказа от своя процент.

„Създателите на клуба Радослав Владев и Красимир Гърдев прехвърлиха акциите си на г-н Илханлъ и той вече притежава 66 % от дружеството. Благодарим им за това, което са направили досега, те са основатели на този клуб и винаги ще са добре дошли като наши приятели”, заяви от името на мажоритарния собственик изпълнителният директор на клуба Ендер Дурмушев.

„Изпълнихме си мисията, като вкарахме отбора в „А” група. Който желае – нека да заповяда да продължи делото”, коментира Радослав Владев.