Българският отбор, който ще участва в турнира УЕФА-Инстертото, ще се включи и през тази година във втория кръг на състезанието.

Срещите от първия кръг ще се играят на 21/22 юни, а реваншите са на 28/29 юни. Мачовете от втория кръг, където ще започне участието си българския представител, ще се играят на 5/6 юли, както и на 12/13 юли.

И тази година турнирът ще премине по формулата, наложена от миналия сезон. Отборите, които спечелят мачовете си в 3-ия кръг, а те ще са 11, се включват в 1-ия кръг на турнира за купата на УЕФА. През миналата година българският представител Черно море (Варна) елиминира Македония Гьорче Петров (Скопие), а след това беше елиминиран от италианския Сампдория.

Името на българския отбор обаче беше замесено в скандал с уреждане на мач, за който УЕФА обяви, че ще води разследване. Жребият за тазгодишното издание на турнира УЕФА-Интертото ще се тегли по време на генералната асамблея на организацията Интертото, която ще се състои между 28-и април и 1-и май в израелската столица Тел Авив.