Бъдещето на Локомотив Пловдив ще стане ясно в неделя след последния шампионатен мач със Спартак Варна. Тогава се очаква собствениците на клуба Таня Тасева и Емил Наков да обявят пред медиите какво ще се случва с клуба оттук нататък.

Днес на Лаута се състоя среща между част от ръководството на „черно-белите” и представителите на фен клуба. На нея обаче очаквано не се появи Емил Наков, който се извинил с присъствието си на абитуриентски бал. Клубната легенда Христо Бонев и Таня Тасева също ги нямаше. От нейно име обаче пред запалянковците, а по-късно и пред футболистите се изказа кумът на Александър Тасев и член на управителния съвет Станимир Велев. Според него в клуба нищо няма да се промени.

Таня Тасева ще продължи издръжката на клуба с параметрите от миналата година. Има подсигурени рекламодатели, от които идва финансирането, освен това ръководството на клуба ще остане в настоящия си вид. Генералният секретар на клуба Атанас Узунов заяви, че суми от предстоящия трансфер на Стоян Колев в Тревизо ще влязат в клуба след 15 януари 2008 година.

Изключително скептични обаче бяха запалянковците на Локомотив след срещата.

„Не ни отговориха на нито един въпрос за собствеността. Тревогата след тази среща е още по-голяма. Имаме чувството, че клубът е на прага да се блокира и да следват тежки летни дни. Локомотив залита в пропаст и идва време на безвремие и неяснота”, коментира един от членовете на бизнес групата към фен клуба Костадин Славов.