Другата седмица ще се реши до голяма степен бъдещето на Берое, научи Гонг. Тогава ще се проведе срещата между кмета на Стара Загора проф. Светлин Танчев, областният управител Йордан Николов, председателят на общинския съвет Тенчо Руканов и турският бизнесмен Фейзи Илханль, който иска да закупи контролния пакет акции на Берое.

Кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев потвърди пред Гонг, че срещата е планирана да се състои следващата седмица, като това най-вероятно ще се случи в сряда. Единственият проблем може да се окаже, ако Фейзи Илханль не успее да си изкара виза.

„Нещата са много деликатни. Ние не може да вземем никакво решение, защото Берое е акционерно дружество. Ситуацията е много трудна, тъй като клубът не е в добро финансово състояние”, сподели Танчев пред Гонг.

„Общинският съвет може да излезе само с декларация дали одобряваме или не турският бизнесмен и това ще бъде направено след опознавателната среща, която ще се проведе през следващата седмица”, добави кметът на Стара Загора.

„Ние може да направим само това, което е в прерогативите на общината. Разбира се, че ще разговаряме и за евнтуалния бизнес, който господин Илханль има намерение да започне да развива в града. Стара Загора е атрактивен град за инвестиции, въпреки че се намираме във финансова криза”, каза още проф. Светлин Танчев.