Напусналият българския шампионат холандец Мичел Бургзорг не се изрази особено ласкаво за родината ни при завръщането си в Ниската земя. Той беше освободен от Славия през юни и сега тренира с бившия си клуб Алмере Сити. 

Той доста време се подготвяше с отбор от играчи без договор и сега се надява да подпише отново в Холандия. Сега той се надява да възроди освен футболната си и музикалната си кариера, която бил спрял заради подвизите си у нас. 

"Изкарах три доста странни години в България. Но сега се връщам у дома, наистина чувствам Алмере Сити като свой собствен дом. Колкото до България, нека го кажа по-завоалирано така - много от предразсъдъците, които имаме за тази страна, са истина."

"За последно играех в Славия, но по едно време решиха да не ми плащат повече заплатите и аз приключих с тази страна. Е, все пак в Холандия се пишат и някои неверни неща за българите."

"Когато отидох там, трябваше да зарежа и музикалната си кариера, защото отделях прекалено много време за учене на чуждия език. Но после дойде Върджил Мисиджан в Лудогорец и нещата станаха малко по-лесни за мен. Но време за музика така и не остана. Дано сега имам повече шансове да подновя кариерата си", сподели Бургзорг.